Søg

Vi er alle forbundne!

Vi er alle forbundne! Det synes jeg virkelig er blevet tydeligt ifm. corona krisen. Både ved at vi kan komme til at smitte hinanden og derfor skal passe på os selv og hinanden, men karantænen gør det også meget tydeligt at langt de fleste af os har brug for hinanden!

Vi har brug for hinanden til mange ting, men bare en lille ting som at blive set af et andet menneske har enorm betydning for os. Så se på dem du møder og smil. Det smitter på den gode måde. Jeg prøvede engang på et kursus af undgå øjenkontakt en hel dag. Det var meget svært - jeg opdagede at jeg ofte havde behov for at blive bekræftet i at jeg var her! Det ligger så dybt i os, at vi i tusindvis af år har indgået i grupper, og at det faktisk har været livsfarligt for os at blive udstødt eller på en vis holdt ude af gruppen. Vi kunne jo blive angrebet af andre stammer eller vilde dyr.

Mange hjælper hinanden - det er så smukt og viser den grundlæggende godhed og medmenneskelighed, som vi alle rummer, men som vi nogle gange har tabt kontakten til.

Jeg hørte en radioudsendelse med Lars AP, forfatteren til Fucking Flink. Han fortalte, at de seneste år er det gået op for ham, at vi alle er forbundne. Han fortalte, at Maslows pyramide ikke stopper ved selvudvikling, men med forbundethed. Maslow nåede bare aldrig at publicere det. Teorien går ud på, at når vi har fået dækket alle vores basale behov og har realiseret os selv, så når vi til et højere stadie, der handler om at forbinde os med andre.

Jeg tror det er det stadie, vi ser disse dage. Vi har jo ALT, men er alligevel ikke så lykkelige, som nogle påstår vi er. Vi er stressede, fortravlede, styrter rundt som en hamster i et hjul - men til hvilken nytte? De ekstra penge på lønkontoen gør os ikke lykkelige. Det gør det, at gøre noget godt fx for miljøet og for andre. At gøre verden til et bedre sted. Og det kan vi hver især gøre på så mange forskellige måder!

Det kan være at hjælpe din nabo med at købe mad ind. Det kan være at samle plastik op. Det kan være at være et forbillede for andre fx skøjter jeg i en høj alder og mange fortæller mig at det er meget inspirerende og at de selv får mod på at gå i gang. Jeg underviser frivilligt i positiv tænkning og mindfulness og mange spørger hvorfor jeg gør det ulønnet. For mig er det en god gerning, og jeg får så meget energi af det, samtidig med at jeg kan se, hvordan det gavner folk lynhurtigt.

Jeg deler også gratis ud med mindfulness tips. Tilmeld dig mit nyhedsbrev, og få 10 gratis mindfulness tips til en mere mindful hverdag. Tilmeld dig her: www.mind-break.com/nyhedsbrev

I disse corona dage, hvor mange af os er i karantæne, tilbyder jeg også mange online meditationer og et online kursus i positiv tænkning. Køb dem her: www.mind-break.com/shop

Hvad gør dig glad - samtidig med at du gør noget godt for andre? Skriv gerne og vær en inspiration for andre.

1 visning0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Bekymrer du dig meget?

Jeg møder rigtig mange, der fortæller at de har rigtig mange bekymrede tanker, og at de bliver trætte af det. Så du er ikke alene om dine bekymringer! Det er helt almen menneskeligt at bekymre sig. Fa

Få ro i dine tanker på et øjeblik!

Kender du det, at du bliver nervøs, din krop spænder op og du får tanker om alt muligt der kan gå galt? Jeg kender det! Fx var jeg i IKEA for nylig, og følte mig slet ikke tryg ved de mange mennesker,

Mind Break v. Benedicte Due

info@mind-break.com

28400071

CVR 35313982

Forretningsbetingelser

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2019 Mind Break/Benedicte Due