Søg

Kan man holde hjernepauser alene?

Folk spørger mig ofte, om man kan holde gode pauser for hjernen alene. Det er svært for langt de fleste. Selvom jeg underviser i de gode hjernepauser og selv praktiserer det i mit privatliv og arbejdsliv, så kan jeg også konstatere, hvor svært det er at holde pauserne i løbet af travl arbejdsdag alene. Og selv når jeg har tid i løbet af arbejdsdagen, så får jeg det ikke gjort, fordi der lige er nogle arbejdsopgaver jeg kan klare, fordi jeg ikke ved hvor jeg skal gå hen for at holde pausen alene og fordi det er svært at gå fra kollegaerne.


Det virker til gengæld godt, når man kan holde hjernepauserne sammen på fastsatte tidspunkter. På min arbejdsplads har vi eksperimenteret med at flytte ugedage, tidspunkter, måden pausen bliver afholdt på og konklusionen er, at det fungerer bedst, når det er på nogle faste tidspunkter i løbet af ugen - typisk om eftermiddagen - og når pausen bliver guidet.


Hos mine kunder kan jeg også konstatere, at metoden virker godt med at man mødes og sammen holder pausen ved at jeg guider den. Så ved folk også hvad de skal gøre under pausen. Det er også noget jeg tit bliver spurgt om: Hvad skal jeg lave i pausen? Når der kommer en og guider pausen, skal man blot møde op og lade sig blive guidet.


Jeg kan også se, at folk bliver gode til at minde hinanden om pauserne og tilskynder sine kollegaer til at komme med, fordi de oplever udbyttet af pauserne. Ofte sker der jo ikke noget ved at lade en opgave vente 15 minutter eller mindre. Når de oplever, at de kommer tilbage til arbejdet efter pausen og føler sig klarere i hjernen, mere rolige og fokuserede, og i stand til at træffe bedre beslutninger, så bliver det nemmere efterhånden at prioritere pauserne. Det er lidt ligesom at børste tænder. Det bliver en god vane til sidst, som man helst ikke vil være foruden.


I nogle lande og i nogle virksomheder er der indrettet lokaler til mindfulness, meditation mv. Jeg har hørt, at i Sverige er det et lovkrav, at der er et lokale til pauser. Men det jeg hører er, at lokalerne i stedet bliver brugt til telefonopkald mv. Mit gæt er, at det er fordi der mangler en person til at guide pausen og der mangler fællesskabet omkring pauserne. Hvis nogen har erfaringer med det, er jeg super nysgerrig!


Du er velkommen til at komme til gratis foredrag om de gode pauser d. 3.12.18 kl. 18 i København. Tilmelding her: https://www.mbk.dk/gratis-foredrag/en-god-pause-for-hjernen-er-ikke-en-almindelig-pause/

Foto: MejFoto

17 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Bekymrer du dig meget?

Jeg møder rigtig mange, der fortæller at de har rigtig mange bekymrede tanker, og at de bliver trætte af det. Så du er ikke alene om dine bekymringer! Det er helt almen menneskeligt at bekymre sig. Fa

Lær at styre dine tanker og følelser med mindfulness

Har du vildt mange tanker? Bekymrer du dig meget? Styrer dine tanker dit liv, gør dig træt og ked af det? Vil du gerne have mere ro, mere glæde og overskud? Så kom på mindfulness kursus d. 8.8 eller 1

Få ro i dine tanker på et øjeblik!

Kender du det, at du bliver nervøs, din krop spænder op og du får tanker om alt muligt der kan gå galt? Jeg kender det! Fx var jeg i IKEA for nylig, og følte mig slet ikke tryg ved de mange mennesker,

Mind Break v. Benedicte Due

info@mind-break.com

28400071

CVR 35313982

Forretningsbetingelser

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2019 Mind Break/Benedicte Due