Søg

Hvad er dine stærkeste positive egenskaber?

Vi har alle sammen positive og negative egenskaber, men vi har tendens til at fokusere på de negative egenskaber, fordi vores hjerne er gearet til at tænke sådan om os selv. Når vi tænker på os selv, aktiverer det et center i hjernen, der står for analyse og selvkritik! Så det er ikke så mærkeligt, hvis du har mange negative tanker om dig selv.


Samtidig bor vi i et land, hvor de fleste ikke strør om sig med positive udsagn hverken om sig selv - eller andre.

Hjernen fungerer anderledes, når vi tænker på andre. Så aktiveres et center, der har med medfølelse og empati at gøre. Altså helt modsat end når vi tænker på os selv.


Er vi så bare fu....? Nej, der er et kneb - ud over den bagvedliggende forståelse for hvordan hjernen fungerer. Knebet er at tænke på sig selv som en anden! Det kan være dig som barn, som en god ven - et eller andet der virker. Jeg plejer at tænke på mig selv som en lille trold, en krudtugle, en dejlig legekammerat, som jeg følges med hele tiden.

Prøv at nævn dine 3 mest positive egenskaber. Skriv dem ned og hav dem synlige fx på badeværelsespejlet eller foran pc'en. Fortæl dem til din partner, dine nærmeste venner. Hvis det er svært at komme i kontakt med dem, så kan du starte med at tænke på, hvad andre førhen har sagt om dig.


Det handler ikke om, hvad du kan. Det styrker din selvtillid. Det handler om hvad du er! Altså dit selvværd, din personlighed, din energi, det der formentlig ikke ændrer sig, uanset hvad du laver eller hvem du er sammen med.

Det giver en så dejlig positiv oplevelse og energi i kroppen, vi bliver mere afslappede og får mere selvrespekt. Det mindsker sågar stress.


Og jo mere vi er bevidste om vores positive egenskaber, jo mindre sårbare bliver vi overfor hvad andre synes om os, synes vi er dårlige til osv. Så er det meget nemmere at reagere afslappet og balanceret ved at sige fx "Tak. Jeg ved det godt, og jeg arbejder på det. Har du nogle tips til, hvordan jeg kan gøre det bedre?". Det er langt bedre for alle parter, end hvis du bliver meget ked af det eller bliver meget vred. Dermed ramler dit grundlag ikke, hvis du får kritik, fordi du ved at du indeholder så mange andre positive sider. Vi kan alle sammen blive bedre til noget - det er med til at gøre os til mennesker, at vi er "perfekt uperfekte".

Jo mere du får øjnene op for de positive egenskaber, jo flere positive sider af dig selv får du øje på. Det gør dig ikke selvoptaget og egoistisk. Tværtimod viser al forskning, at det gør dig mere empatisk, rummelig og forstående overfor andre mennesker.

Listen er lang, her er blot nogle af de positive egenskaber, men du kan starte med at vælge, hvilke ord der passer lige nu bedst til dig:

- Anerkendende

- Accepterende

- Kærlig

- Lysende

- Gavmild

- Lyttende

- Humoristisk

- Ansvarlig

- Modig

- Entusiastisk

- Eventyrlig

- Fornøjet

- Fredfyldt

- Fri

- Integritet

- Kærlig

- Mild

- Opfindsom

- Nærende

- Stærk

- Tolerant

- Ydmyg

- ....

296 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Bekymrer du dig meget?

Jeg møder rigtig mange, der fortæller at de har rigtig mange bekymrede tanker, og at de bliver trætte af det. Så du er ikke alene om dine bekymringer! Det er helt almen menneskeligt at bekymre sig. Fa

Få ro i dine tanker på et øjeblik!

Kender du det, at du bliver nervøs, din krop spænder op og du får tanker om alt muligt der kan gå galt? Jeg kender det! Fx var jeg i IKEA for nylig, og følte mig slet ikke tryg ved de mange mennesker,

Mind Break v. Benedicte Due

info@mind-break.com

28400071

CVR 35313982

Forretningsbetingelser

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2019 Mind Break/Benedicte Due