Søg

Gode nytårshilsner

Vi starter året med at ønske alle omkring os godt nytår. Ud over at det spreder glæde hos dem vi ønsker det for, så har vi også selv gavn af de gode ønsker for andre. Der bliver forsket intenst i compassion mindfulness, kindfulness, self compassion, og det viser sig, at når vi tænker på andre, så er det meget nemmere for os at føle omsorg. Det aktiverer simpelthen et andet center i hjernen end når vi tænker på os selv. Når vi tænker på os selv, aktiverer det et center i hjernen der har med selvkritik at gøre! Derfor kan det være så svært fx at give sig selv de gode pauser, som vi har brug for i hverdagen. I stedet for at tage pauserne, siger vi måske til os selv: "Du skal bare tage dig sammen". Vi siger mange ting til os selv, som vi aldrig ville sige til en ven eller en kollega. Vi byder ofte os selv en hverdag, som vi ikke ville byde en kollega eller god ven.


Men der er et trick! Hvis du forestiller dig, at du taler med en ven i stedet for dig selv, så er det meget nemmere at huske de gode pauser.


Det har også hjulpet mig meget at tænke på hjernen som en muskel. Hvis mine muskler har brug for en pause, husker jeg at tage den. Og det samme gælder din hjerne. Når den er træt, så giv den en pause.


Måske er dit nytårsforsæt at blive bedre til at holde små gode pauser? Hvis du har erfaring med, at nytårsforsæt glider ud i sandet efter januar, så viser videnskabelige undersøgelser, at hvis du skriver din intention ned med hvorfor du vil holde flere gode pauser og placerer fx post-its med intentionen på steder, hvor du ofte kigger fx. køleskab eller badeværelsesspejl, så er der 70% større sandsynlighed for, at intentionen indfries.


Din intention kunne fx være "Jeg vil gerne holde flere gode pauser i løbet af dagen fx. når jeg henter kaffe eller efter frokost, så jeg har klarere tanker, mere energi og mere overblik til resten af dagen".


Det hjælper selvfølgelig også at få nogle kollegaer med på den gode intention. Det er ofte meget nemmere at overholde aftaler med andre end med mig selv. Hvis I gerne vil have hjælp til hvordan I kan holde pauserne, så kontakt mig endelig på 28400071 eller info@mind-break.com.


Skriv gerne til mig, hvordan det gik med det! Jeg er SÅ nysgerrig ;-)7 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Bekymrer du dig meget?

Jeg møder rigtig mange, der fortæller at de har rigtig mange bekymrede tanker, og at de bliver trætte af det. Så du er ikke alene om dine bekymringer! Det er helt almen menneskeligt at bekymre sig. Fa

Lær at styre dine tanker og følelser med mindfulness

Har du vildt mange tanker? Bekymrer du dig meget? Styrer dine tanker dit liv, gør dig træt og ked af det? Vil du gerne have mere ro, mere glæde og overskud? Så kom på mindfulness kursus d. 8.8 eller 1

Få ro i dine tanker på et øjeblik!

Kender du det, at du bliver nervøs, din krop spænder op og du får tanker om alt muligt der kan gå galt? Jeg kender det! Fx var jeg i IKEA for nylig, og følte mig slet ikke tryg ved de mange mennesker,

Mind Break v. Benedicte Due

info@mind-break.com

28400071

CVR 35313982

Forretningsbetingelser

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2019 Mind Break/Benedicte Due