Søg

Giv plads til langsomme tanker

Vi har så travlt, hovedet er fuldt af tanker og de suser rundt på automatpiloten i hamsterhjulet. Det tapper os for energi og fokus og fratager os muligheden for også blot at være.


Når vi tillader tankerne at blive langsomme, så kan vi føle hvordan vi har det, vi kommer måske i tanke om noget vigtigt og vi bliver mere kreative.


Einstein vidste det. Han var kendt for at sidde og glo i timevis ud af sit vindue. Han og mange andre kloge forstod, hvornår de skulle lade tankerne vandre og hvornår de skulle smøge ærmerne op og arbejde hårdt.


Hvis vi kun er hurtige, har vi kun adgang til betabølgerne i vores hjerner. De er rationelle, analytiske, lineære og logiske. De langsomme tanker er intuitive, uspecifikke og kreative og består af alpha og theta bølger. Der er ofte afslapning forud for de langsomme tanker.

Vi har brug for uforstyrret tid i løbet af dagen. Her kommer underbevidstheden op og løser ting, vi har kæmpet med.


Mange opdagelser er gjort ved at forskere har sluppet opgaven og lavet noget helt andet. Det er ofte på gåture, i badet, på cyklen at de gode idéer kommer.


Den uafbrudte strøm af e-mails, sms’er mm, sætter os i en tilstand, der står i skarp kontrast til det åbne fokus, hvor der er grobund for nye heldige opdagelser.


Tag en god pause væk fra digitale dimser, gå ud i naturen, træk vejret med opmærksomhed, lyt til en meditation, gør noget du elsker at gøre - du har godt af det ;-)


Hvis din virksomhed gerne vil have et foredrag om de gode pauser eller et guidet forløb i at holde gode pauser, så kontakt mig endelig info@mind-break.com 284000714 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Bekymrer du dig meget?

Jeg møder rigtig mange, der fortæller at de har rigtig mange bekymrede tanker, og at de bliver trætte af det. Så du er ikke alene om dine bekymringer! Det er helt almen menneskeligt at bekymre sig. Fa

Lær at styre dine tanker og følelser med mindfulness

Har du vildt mange tanker? Bekymrer du dig meget? Styrer dine tanker dit liv, gør dig træt og ked af det? Vil du gerne have mere ro, mere glæde og overskud? Så kom på mindfulness kursus d. 8.8 eller 1

Få ro i dine tanker på et øjeblik!

Kender du det, at du bliver nervøs, din krop spænder op og du får tanker om alt muligt der kan gå galt? Jeg kender det! Fx var jeg i IKEA for nylig, og følte mig slet ikke tryg ved de mange mennesker,

Mind Break v. Benedicte Due

info@mind-break.com

28400071

CVR 35313982

Forretningsbetingelser

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2019 Mind Break/Benedicte Due