Søg

Flow og pauser

Mange af os har hørt om flow, den tilstand af optimal præstation vi kan opnå, hvor vi yder vores bedste samtidig med at vi føler spontant glæde og henrykkelse. Der hvor vi er opslugte, tænker ikke på os selv, er positive og nyder det vi laver. Her har vi mulighed for at udnytte vores talenter maksimalt, hvad end de måtte være.


Daniel Goleman skriver, på bais af mange års hjerneforskning, at man kan øge sandsynligheden for flow ved at træne metoder, der forbedrer koncentrationen og gør en fysisk afslappet. Håndter metoderne ligesom du ville gøre med fysisk træning, læg en plan for det og gør det hyppigt:


"Hvis du har et meget stresset job, kan du have gavn af jævnligt at give din hjerne og krop chancen for at restituere og slappe af".


En af de meget benyttede metoder er meditation eller mindfulness. Men det vigtigste er at gøre noget du synes om, som gør dig afslappet og praktisere det regelmæssigt. Det hjælper ikke at fx løbe og samtidig bekymre dog om dit arbejde. Leg med børnene, gå tur med hunden eller tag en runde på golfbanen, eller hvad der kan bringe dig i en afslappet tilstand. Nogle laver mad, strikker, danser, synger eller går lange ture i naturen ved vandet.


På den måde bryder du den cyklus hvor amygdala, det center i hjernen der bliver aktiveret når vi er stressede og udløser et kæmp eller flygt respons, er kapret. Og du får større frihed til at udnytte venstre præfontale cortex's gavnlige kredsløb. Det betyder, at du bedre kan bevare din følelsesmæssige balance og være i tilstande som entusiasme, energi og engagement.


Vha. gode hjerne pauser (Mind Break) kan du få trænet koncentration samtidig med at du slapper af. Dvs. mind break pauserne øger sandsynligheden for flow.


Gratis foredrag

Jeg tilbyder 3 gratis foredrag på ½ time til større virksomheder i Storkøbenhavn om de gode hjernepauser. Desuden guider jeg medarbejdere i, hvordan de kan holde gode hjernepauser vha. mindfulness. Kontakt mig på www.mind-break.com, info@mind-break.com eller 28400071.


Du kan også høre om de gode pauser til et gratis foredrag i MBK-netværket mandag den 3. december 2018 kl. 18.00-19.30 hos os i Pilestræde 61, 1112 København K (500 meter fra Nørreport). Tilmeldelding: www.mbk.dk/gratis-foredrag/en-god-pause-for-hjernen-er-ikke-en-almindelig-pause/

Foto: MejFoto

12 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Bekymrer du dig meget?

Jeg møder rigtig mange, der fortæller at de har rigtig mange bekymrede tanker, og at de bliver trætte af det. Så du er ikke alene om dine bekymringer! Det er helt almen menneskeligt at bekymre sig. Fa

Lær at styre dine tanker og følelser med mindfulness

Har du vildt mange tanker? Bekymrer du dig meget? Styrer dine tanker dit liv, gør dig træt og ked af det? Vil du gerne have mere ro, mere glæde og overskud? Så kom på mindfulness kursus d. 8.8 eller 1

Få ro i dine tanker på et øjeblik!

Kender du det, at du bliver nervøs, din krop spænder op og du får tanker om alt muligt der kan gå galt? Jeg kender det! Fx var jeg i IKEA for nylig, og følte mig slet ikke tryg ved de mange mennesker,

Mind Break v. Benedicte Due

info@mind-break.com

28400071

CVR 35313982

Forretningsbetingelser

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2019 Mind Break/Benedicte Due