Søg

Bekymrer du dig meget?

Jeg møder rigtig mange, der fortæller at de har rigtig mange bekymrede tanker, og at de bliver trætte af det.

Så du er ikke alene om dine bekymringer! Det er helt almen menneskeligt at bekymre sig. Faktisk er det vores urhjerne, der prøver at beskytte os mod farer. Før i tiden havde vi al god grund til at være bekymrede, for det beskyttede os mod overfald af dyr og fremmede stammer, sygdomme, sult mm. Men i dag har langt de fleste af os ikke den slags bekymringer, specielt ikke i Vesten - og i Danmark. Det viser sig også, at ca. 80% af alle bekymringer aldrig bliver til noget.


Så vid, at det bare er måden din hjerne fungerer på! Den har ikke ændret sig væsentligt i mange tusind år. Og vid, at du med træning forholdsvis nemt kan ændre det!

Du kan fx tænke "Alt er godt" eller "Jeg har alt, jeg behøver" eller "Jeg er en fredfyldt sjæl". Den slags sætninger har hjulpet mig mange gange med at få ro i tankerne, når jeg begyndte at bekymre mig meget.

Du kan også erstatte mange af bekymringerne med positive tanker. Så slapper din hjerne automatisk mere af, du får mere glæde og overskud. Tænk fx på dejlige relationer, gode oplevelser, alt du kan være taknemmelig over og dine positive sider. Det er slet ikke egoistisk! Det gør dig nemlig til et mere rummeligt, kærligt og empatisk menneske - og det har vi jo alle glæde af. Du kan også styre bekymringerne ved at sætte dem i system. Sæt fx 1 time af hver dag til at bekymre dig fx fra kl. 16-17. Hver gang du i løbet af dagen oplever, at du bekymrer dig, så mind dig om, at det må du vente med til kl. 17-17. Måske opdager du, at du slet ikke har brug for en hel time, måske er 15 min nok?

Du kan selvfølgelig også meditere. Bare 2-5 min hver dag kan være rigtigt godt! Og hvis du er presset for tid, så kan 6 dybe vejrtrækninger være alt du har brug for. Det er bevist vha. bio feedback, at kroppen forstår den skal slappe af, når vi trækker vejret dybt 6 gange.

Du kan også øve dig i at stoppe op når du bekymrer dig meget - og lave noget andet. Vid at du er alt for meget i dit hovede og dine tanker, og gør så det modsatte. Gå eller løb en tur, dans, syng, gå ud i naturen, snak med nogen - kom ud af hovedet og ned i kroppen. Det hjælper.

God fornøjelse! Hvis du har lyst, hører jeg meget gerne om dine erfaringer. Du kan også modtage mit nyhedsbrev og få 10 gratis mindfulness tips: www.mind-break.com/nyhedsbrev

Og god sommer :-)

Ps. Vi er den eneste race, der bekymrer sig. Så vi kan lære meget af fx vores hunde

10 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Lær at styre dine tanker og følelser med mindfulness

Har du vildt mange tanker? Bekymrer du dig meget? Styrer dine tanker dit liv, gør dig træt og ked af det? Vil du gerne have mere ro, mere glæde og overskud? Så kom på mindfulness kursus d. 8.8 eller 1

Få ro i dine tanker på et øjeblik!

Kender du det, at du bliver nervøs, din krop spænder op og du får tanker om alt muligt der kan gå galt? Jeg kender det! Fx var jeg i IKEA for nylig, og følte mig slet ikke tryg ved de mange mennesker,

Mind Break v. Benedicte Due

info@mind-break.com

28400071

CVR 35313982

Forretningsbetingelser

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2019 Mind Break/Benedicte Due