OM MIND BREAK

Ifølge mange forskere bla. Peter Lund Madsen sætter den moderne livsstil vores superhjerner på arbejde dag og nat. Det betyder, at vi er nødt til at passe på hjernen, hvis vi vil reducere risikoen for stress, udbrændthed og depression. 

Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø føler hver 7.ende dansker sig meget stresset. PFA har beregnet, at hver stress-skade kan koste op til 5 millioner kr.

Vi har 60-100.000 tanker om dagen, men vi har ikke lært hvordan vi skal håndtere alle de tanker. Vi identificerer os med dem og tror de styrer vores liv. Tankerne er kernen bag vores følelser og vores handlinger. Når vi har travlt, er det som om at tankerne løber afsted med os, og vi aner ikke hvad vi skal gøre for at få ro og tænke klart.

Vi kan reducere negative og unødvendige tanker ved at være mere i nuet og være mere bevidste om vores positive egenskaber. Vi kan lære at observere vores tanker, følelser og handlinger, så vi styrer vores tanker i højere grad. Det kan reducere vores stressniveau og give os mere ro, fokus, trivsel, energi og glæde - både i arbejdslivet og i hverdagen. Det gør os mere kreative og bedre i stand til at samarbejde.  

En måde at få mere ro i hverdagen er vha. mindfulness og positiv tænkning. Man kan bla. holde gode pauser for hjernen.

En god pause for hjernen er mere end en almindelig pause. En god hjernepause tager kun 15 minutter! Selv 1 minut kan gøre underværker. Hver fjerde dansker holder sjældent eller aldrig pauser (analyseinstituttet Wilke 2014 ). Samtidig ved de færreste, at en kaffepause, statustjek på sociale medier, hyggelige samtaler med kollegaer eller endog frokostpausen langt fra giver den nødvendige pause til hjernen.

“Vi skal give os selv tid til indimellem at trække vejret dybt, sætte hastigheden ned en stund” (lektor Einar Baldvin Baldursson, ekspert i stresslidelser og arbejdsliv, Aalborg Universitet).

 

MIND BREAK v. Benedicte Due underviser private i mindfulness og positiv tænkning hos bla. Brahma Kumaris og holder foredrag bla. ifm. Mystikkens univers, kurser, webinarer, online kurser og retreats. Jeg giver også healing med mindfulness og clairvoyance. Jeg har også indtalt nogle meditationer, som du kan lytte til efter behov. 

Jeg tilbyder også virksomheder foredrag, workshops, mindfulness lydfiler, individuel rådgivning til medarbejdere og guidede forløb i at holde gode hjernepauser. Når MIND BREAK hjernepausen er guidet, er det meget nemmere for medarbejderne at holde hjernepausen og de får mange tips til, hvordan de selv kan have en mere mindful hverdag. Forløbet er ukompliceret at starte op, da det blot kræver et lokale med stole. Når vejret er godt, kan de guidede pauser foregå udenfor, helst i grønne omgivelser. Benedicte Due har flere års positiv erfaring med MIND BREAK hjernepauser og at tilrettelægge en mindful hverdag, og heldigvis får flere og flere virksomheder øjnene op for vigtigheden af at tilbyde dette personalegode til deres medarbejdere. 

Følgende virksomheder og organisationer har været kunder: Nykredit, Swedbank, Undervisningsministeriet, Styrelsen for IT &Læring, DSB IT, K-Forum, MBK og DJØF.

OM BENEDICTE DUE

Siden jeg var ganske ung har jeg interesseret mig for balancen mellem krop og sind.

Min far var en tyrannisk patriark, der bestemte alt i hjemmet. Alt skulle udadtil se rigtigt godt ud, og han havde derfor alt for høje forventninger til mig. Hans motto var da også ”Lige ved og næsten, slår ingen mand af hesten”. Hele min ungdom prøvede jeg forgæves at få hans opmærksomhed. Jeg følte mig afvist, ligegyldig og havde ringe selvværd.     

Jeg har over 30 års erfaring med at indgå i IT-udviklings projekter både i private og offentlige virksomheder og kender til at arbejde koncentreret med opgaver i storrum under tidspres i en foranderlig verden med mange kollegaer, kunder, leverandører og andre, som man skal samarbejde med - samtidig med at skulle finde tid og energi til børn, familie, venner, bolig og fritidsaktiviteter. 

Fordi jeg havde lært hjemmefra at knokle for at få opmærksomhed, pressede jeg mig selv i arbejdslivet. Det gik fint om formiddagen, men om eftermiddagen blev jeg træt, selvom jeg meget gerne ville løse opgaver og være effektiv - og have energi til familien. For flere år siden blev jeg af flere årsager sygemeldt med stress i en periode, og siden da har jeg kunnet mærke tydeligere, når jeg var ved at nå min grænse.

Jeg søgte efter en måde at undgå at få stress igen og fik stor interesse for mindfulness. Jeg uddannede mig til at være mindfulness instruktør. To gange om ugen holder jeg guidede mindfulness pauser for mine kollegaer. Det startede som et kortvarigt tilbud, men de mærkede hurtigt den positive effekt og derfor er mindfulness pauserne fortsat.  Jeg tilbyder også guidede mindfulness pauser til andre virksomheder og organisationer. Desuden tilbyder jeg mindfulness træning og healing til privatpersoner. Jeg har haft mange hundrede klienter til healing, clairvoyance, regression og mindfulness. Jeg underviser i Positiv tænkning hos Brahma Kumaris og i mindfulness og meditation.

Jeg er uddannet mindful healingsterapeut fra Sjælsro Skolen, Body Mirror Systemet, NLP Kommunikation, Enneagrammet med mere.

OM MIND BREAK I PRESSEN

Artikel i Sydkysten

Artikel i Folkebladet

" Jeg synes, at det har været et supergodt afbræk i hverdagen. Utroligt hvad bare små 10 minutter væk fra skærmen kan gøre. Tankevækkende, at man tit synes, at der ikke er tid - når 10 minutter kan gøre en forskel. Jeg  har været godt tilfreds med dine forskellige små øvelser, gode og varierende".

Medarbejder,

Styrelsen for IT og Læring

"Det du sagde med, at det ikke er en pause, når jeg læser nyheder, det har jeg aldrig tænkt over før".

Per Bering Mosbæk

Underdirektør, Swedbank

Foto v. MejFoto

"Jeg har altid presset mig selv i arbejdslivet. Det gik fint om formiddagen, men om eftermiddagen blev jeg træt, selvom jeg meget gerne ville løse opgaver, være effektiv og have energi til familien. For flere år siden blev jeg af flere årsager sygemeldt med stress i en periode, og siden da har jeg kunnet mærke tydeligere, når jeg var ved at nå min grænse".

Benedicte Due

Mind Break v. Benedicte Due

info@mind-break.com

28400071

CVR 35313982

Forretningsbetingelser

  • Facebook Social Icon
  • Instagram

© 2019 Mind Break/Benedicte Due